Wendy Bakker

Mijn tekenloopbaan in een notendop:

Ik dacht dat ik niet kon tekenen maar ging voor de gezelligheid met mijn moeder mee naar tekenlessen.

Omdat ik niet kon tekenen/ schilderen hield ik het op abstracte schilderijen waar ik in de loop van het proces dan iets van maakte. Totdat ik bij een tekenleraar kwam (Joop Kempers) die mij elke les weer uitdaagde om verder te gaan, meer te onderzoeken en nieuwsgierig te blijven naar nieuwe  technieken. Met zijn hulp ging ik portretten tekenen en later ook dieren. Hij leerde mij de liefde voor het tekenen.

Een ding zou ik nooit gaan doen en dat was pasteltekeningen. Ik had het geprobeerd en ik zat onder het stof. Maar toch….. de schilderijen gingen teveel plaats innemen in huis (met nog 4 thuiswonende kinderen was er niet veel ruimte over), en tekeningen kunnen makkelijker bewaard worden. Vanaf dat moment ging ik meer proberen met pastel. Verschillende materialen proberen, verschillende soorten en kleuren papier, het werd helemaal mijn passie.

Nu maak ik vooral pasteltekeningen (vooral in opdracht) en daarnaast vind ik het heerlijk om pentekeningen te maken. Dieren hebben mijn voorkeur, dit komt doordat ik met tekenen vooral let op de details en elke keer weer ben ik verwonderd over hoe mooi dieren zijn.

Mijn ideeën zijn nog niet klaar en elke keer weer zoek ik naar technieken waarmee ik mijn werk kan uitbreiden/ verfijnen.

f.jwwb .nl public t h q temp maxekbrdvkgvwmdmckfm pj8enz Kunst pasteltekeninggorilla Verwondering
f.jwwb .nl public t h q temp maxekbrdvkgvwmdmckfm 0o5arh Kunst pasteltekeningtijger Eyes
f.jwwb .nl public t h q temp maxekbrdvkgvwmdmckfm loqe53 Kunst pentekening Uil
close

Nieuwsbrief Newly Art

Wij voegen geregeld nieuwe kunstwerken, kunstenaars en blogs toe. Wil je niets missen? Meld je dan snel aan!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.