Vernieuwd concept Newly Art

De afgelopen maanden is Newly Art druk bezig geweest om een geheel nieuw concept te creëren. Een concept die beter aansluit bij onze kunstenaars en bij de kunstliefhebbers. Wij zijn dan nu ook trots om deze te mogen presenteren.

Newly Art is begin 2019 begonnen met het aanbieden van kunstwerken van diverse kunstenaars. Het doel hiervan was jonge talenten, die moeite hebben hun kunstwerken te verkopen, een helpende hand te bieden. Al snel bleek dat daar veel vraag naar was. Diverse jonge talenten, met ieder hun eigen stijl, meldde zich aan. Maar ook gerenommeerde kunstenaars waren geïnteresseerd, hoewel dit een doelgroep is waar we ons in eerste instantie niet op richtte.

Vervolgens kwam de vraag, hoeveel behoefte is er aan nog een online platform waar kunst gekocht kan worden? Dit werd een ander verhaal. Waar veel kunstenaars nog een platform zoeken om hun werken te kunnen publiceren en te verkopen, is er voor kunstliefhebbers een aardig ruime scala aan websites. 

Om het gat tussen onze kunstenaars en kunstliefhebbers te verkleinen, zijn we dus gaan onderzoeken wat de kunstenaar verwacht van het verkopen van zijn werken en wat een kunstliefhebber zoekt. En dan hebben we het niet alleen over wat voor kunstwerk ze zoeken, maar juist alle randzaken eromheen. Is het een prettige omgeving om naar een kunstwerk te zoeken (website), voelt het online kopen van een kunstwerk als iets bijzonders en wie is de kunstenaar nu eigenlijk? Want juist de beleving van een kunstwerk kopen is zo belangrijk. En daarom hebben wij ervoor gekozen juist hier aandacht aan te geven. Zodat het niet zomaar een online aankoop gaat worden.

Hoe wij dit doen in tegenstelling tot andere sites? Het is eigenlijk vrij simpel. De website die wij gekozen hebben is een overzichtelijke website, met een geheel eigen kunstzinnige stijl. Vrij eenvoudig navigeer je tussen de verschillende categorie kunstwerken heen. Daarbij besteden wij ook veel aandacht aan de kunstenaars zelf. Elke kunstenaar heeft zijn eigen pagina en eigen online atelier. Hierdoor krijgen geïnteresseerde kopers veel meer gevoel bij een kunstwerk en wordt het online kopen van kunst toch een beleving. Daarnaast biedt deze website ook meer dan alleen kunst dat te koop is. Middels deze nieuwe blog gaan wij dieper in op kunst en cultuur en worden kunstenaars en werken uitgelicht.

Heeft het je interesse gewekt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer onze blog! Of neem contact op om de mogelijkheden voor jouw als kunstenaar te bespreken. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *