Sylvia Stakenburg tekent vogels. Het liefst de soorten die hier in Nederland voorkomen, zoals de zilvermeeuw en de rode wouw.

Mijn opleiding en werk als grafisch vormgever hebben mij gevormd en mijn sterke kant naar voren gehaald. Daardoor is mijn werk gaaf en precies en leg ik de nadruk op de schoonheid van het onderwerp.

1,5 Jaar geleden ben ik mijn vogelproject ‘Raven’ gestart. Het zijn tekeningen op papier met (hoofdzakelijk) pastelkrijt. Compositie en vlakverdeling, denk aan een zorgvuldig gekozen houding, vind ik belangrijk.  Voorbeelden hiervan is mijn dalende gans ‘Gaga’ of het visdiefje ‘Blu’ die sierlijk is in de vlucht.

Vogels vind ik bij uitstek geschikt om een podium te geven. Een podium dat lijkt te worden omringd door een ecologisch drama. Hun pracht en eenvoud inspireert mij: die houding, veren pracht en dan hun gracieuze klauwen…  De raaf is mijn favoriet met zijn overweldigende snavel. Het daagt mij uit een vertaalslag te maken van vogels in de lucht naar tekeningen op papier. Mijn tekeningen zijn puur een lofuiting op hun bestaan en schoonheid.

Kijken naar- en tekenen van vogels geeft mij rust en doet mij keer op keer verwonderen.

Het is de poëzie in de lucht die mij raakt en die ik wil delen. Welkom in mijn vogeldomein!

‘Als een vogel wil ik voelen, hoe het is om niks te hoeven en te zien hoe alles stroomt’ Jules Deelder

Sylvia Stakenburg studeerde aan de Design Academy Eindhoven. Zij woont en werkt in Tilburg

close

Nieuwsbrief Newly Art

Wij voegen geregeld nieuwe kunstwerken, kunstenaars en blogs toe. Wil je niets missen? Meld je dan snel aan!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.